Unió Europea i el Món

Esquerra estrenyent llaços al Con Sud- Americà

Cada dos anys els casals catalans del con Sud-americà fan una trobada cultural. Enguany la trobada s’ha fet a Paranà (Argentina).

Tots els partits amb representació parlamentària van ser convidats, Esquerra com a partit proper a la gent ha volgut estar-hi. (De fet ha estat l’únic partit que hi ha assistit).

Des de la sectorial de Política Internacional i Unió Europea, vàrem creure oportú  assistir-hi, tot aprofitant el viatge que teníem previst de fer enguany per rellançar la causa de la querella per l’afusellament del President Companys.

La trobada ha servit per enfortir els lligams amb la comunitat catalana del con sud-americà. Així, ERC va donar una imatge de partit que està amb el poble, escolta les seves propostes i s’interessa per les seves iniciatives. Es va aprofitar per parlar amb els representants dels 15 casals assistents.

En el marc de la trobada, vam participar en una taula rodona sobre la consulta del 9N i la posició dels partits polítics Catalans. Aquesta va suscitar molt d’interès ja que hi van assistir unes 120 persones. Donat l’absència dels altres partits es va convertir en una conferència amb un torn obert de preguntes per part del públic.

Al final de les jornades, la gent va manifestar el seu agraïment a Esquerra per la seva assistència i interès.

El viatge va donar molt més de sí, per exemple: vaig tenir l’oportunitat de fer dues conferències, amb una gran concurrència, a la Universitat de La Plata i al “Colegio Mayor de La Plata”, en la que vam poder explicar àmpliament la situació actual de Catalunya.

En definitiva, tant les jornades com la resta del viatge ha servit per poder transmetre les actuals inquietuds del poble Català i els postulats d’Esquerra.

L’objectiu que ens proposàvem d’estar pròxims a la nostra gent ha estat plenament assolit.


Toni Bou
Vocal d'Amèrica Llatina
Comissió sectorial de Política Internacional i Unió Europea.