Unió Europea i el Món

Manifest ARA REPÚBLIQUES

DEMOCRÀCIA, LLIBERTATS, DRETS

Les eleccions del proper 26 de maig al Parlament Europeu tindran lloc en un context d'involució democràtica marcada no només per les conseqüències de les mesures d'austeritat imposades anys enrere, sinó també per les polítiques clarament restrictives en termes de drets polítics i civils, individuals i col·lectius, en cada vegada més estats membres de la Unió. La pèrdua de drets socials està provocant que milions de persones s'enfrontin a la desocupació, la precarietat, l'empobriment i l'exclusió social. La democràcia i els drets fonamentals estan avui en perill, tant a l'Estat espanyol com en el conjunt de la UE.

Per forces progressistes com les nostres, que els nostres pobles disposin de la capacitat de decidir plenament és l'única manera per avançar cap a un model de societat just i igualitari, eludint un sistema que preserva els privilegis de les elits, que persegueix la dissidència política i que segueix caracteritzat per una corrupció gairebé sistèmica. I tant les eleccions europees com el nostre treball al Parlament Europeu són un àmbit més de lluita per defensar els interessos de la nostra ciutadania i dels nostres pobles.

En aquest context, la coalició ARA REPÚBLIQUES és una resposta i un camí de futur. Davant d'un Estat espanyol que no només impedeix que desenvolupem el nostre propi model social, polític i econòmic, sinó que nega i reprimeix amb tots els mitjans a la seva disposició les nostres reivindicacions i drets com a pobles, com reflecteixen l'existència de tants presos i preses polítiques, exiliats i exiliades, o els atacs contra institucions i actuacions totalment democràtiques, ARA REPÚBLIQUES s'ofereix com la millor eina democràtica per defensar les llibertats, els drets nacionals i socials i una democràcia digna d'aquest nom.

Davant de la negació permanent de l'Estat espanyol a acceptar el dret a decidir lliurement i democràticament el nostre present i el nostre futur, ARA REPÚBLIQUES aposta per sumar forces sobiranistes i republicanes i allarga la mà a totes les persones demòcrates de l'Estat espanyol que comparteixen la necessitat de dir prou a la involució, a la repressió, a la retallada de drets civils i polítics, a la desigualtat social, la precarietat, al masclisme com a sistema, a l'odi al diferent i a la por al futur.

Des d'una defensa clara del dret a l'autodeterminació i el dret a decidir dels pobles, ARA REPÚBLIQUES neix per unir forces en la lluita per les llibertats i els drets dels pobles i les persones, per la democràcia i les llibertats, per la llibertat de les preses i presos polítics i el retorn de les persones exiliades.

Ens presentem com una aliança política i electoral que aposta per guanyar l'esperança i respondre des de la rebel·lia: una aliança compromesa amb la defensa dels drets socials (salut, educació, assistència social, cultura i habitatge) i laborals; compromesa amb un model de societat just, solidari, feminista, obert, ecologista i democràtic, per defensar i conquerir tots els nostres drets com a persones i com a pobles. Un model de societat que incentivi el teixit productiu i industrial, la innovació i el desenvolupament; que permeti als joves crear i desenvolupar el seu propi futur i que tingui cura del present i futur de la nostra gent gran. Un model de societat que promogui i garanteixi la riquesa cultural i lingüística dels pobles; internacionalista i pacifista; que promogui un model de desenvolupament just, i verd, que defensi el medi ambient i lluiti contra el canvi climàtic; un model de societat que no tanqui fronteres als que només busquen un futur digne per a elles i les seves filles; un model de societat que combati el feixisme i la xenofòbia.

Contra el fantasma de l'autoritarisme que recorre Europa i mig món, ARA REPÚBLIQUES suma forces en defensa de la dignitat, la justícia i la llibertat. Fem i sentim nostres totes les causes justes que han fet avançar la humanitat. Cada dia, des de la nostra realitat, treballem per millorar les vides de les nostres respectives ciutadanies en tots els àmbits, oferint solucions i alternatives.

Per la democràcia, els drets i les llibertats, ARA REPÚBLIQUES.