Cooperació Pau i Drets Humans

El nostre “procés”: un entre molts

Marta Rosique
Marta Rosique

L’acció internacional és imprescindible si volem que el moviment independentista avanci, però hem de ser capaços d’enfocar-la correctament. Hem d’entendre que el món només ens mira quan ens hi impliquem. Com a republicans, no podem pretendre que tothom ens doni suport sense mostrar la nostra solidaritat i fraternitat com a bandera. Hem de deixar de mirar-nos el melic i entendre que la millor manera de “internacionalitzar el procés” -com sovint es diu- passa per reconèixer que el nostre procés és un entre molts.

Els lligams internacionals s’han de fer des de tots els nivells i de forma coordinada. Hem de teixir llaços internacionals des dels carrers i des de les institucions i hem d’entendre que, des de la coordinació estratègica, cadascun dels actors independentistes ha de tenir la seva pròpia tàctica internacional. Esquerra Republicana i el Jovent Republicà som internacionalistes, i així ho hem de demostrar.

De fet, estar a les institucions de Madrid ens permet enfortir aquests llaços fraternals. Hem d’utilitzar l’altaveu del Congreso per exigir el compliment de Drets Humans i per denunciar la venda d’armes per part del govern espanyol. Hem de potenciar la cooperació en el seu sentit més ampli: hem d’aprofitar la proximitat amb les ambaixades i enfortir les organitzacions que treballen en l’àmbit de la cooperació.

Hem de ser capaços de promoure una cooperació que s’allunyi de la caritat i que s’aproximi a un intercanvi d’experiències. Hem de teixir llaços sincers i fraternals amb els pobles reprimits per dinàmiques imperialistes. Hem de ser capaços de guanyar suports sense oblidar d’on venim i quins són els ideals pels quals militem. Només així, combatrem la repressió i l’opressió als Països Catalans i arreu.

 

Marta Rosique

Diputada al Congrés de Diputats