Unió Europea i el Món

Esquerra Republicana se solidaritza amb el poble de Colòmbia i demana al govern que es garanteixi el dret de protesta de la ciutadania

Esquerra Republicana
Esquerra Republicana

Esquerra Republicana se solidaritza amb el poble colombià, demana al govern del país que es garanteixi el dret a protesta i que es posi fi a l’ús desproporcionat de la força contra la ciutadania.

D’acord amb les dades de diferents organitzacions de drets humans presents al país, un total de 21 persones han mort, 92 han estat víctimes de violència física i 672 persones més han sigut detingudes arbitràriament, la gran majoria arran de l’ús indegut de la força per part de les forces de seguretat del país.

Les protestes, que van començar el 28 d’abril, es feien amb l’objectiu d’oposar-se a la reforma tributària anunciada pel govern colombià presidit per Iván Duque. La resposta del govern va ser el desplegament de l’exèrcit per contenir unes manifestacions que, fins al moment, havien sigut majoritàriament pacífiques. Aquest fet ha portat les forces de seguretat a fer ús de foc real per contenir el moviment en alguns punts del país.

L’alta comissionada pels drets humans de les Nacions Unides a Colòmbia, Marta Hurtado, ha apuntat que cal recordar “a les autoritats la seva responsabilitat per protegir els drets humans, inclòs el dret a la vida i a l’exercici del dret a la llibertat de reunió pacífica”.