Unió Europea i el Món

Catalonia Progressive Forum: la trobada internacional d’Esquerra Republicana ja ha començat a caminar

Catalonia Progressive Forum: la trobada internacional d’Esquerra Republicana ja ha començat a caminar
Catalonia Progressive Forum: la trobada internacional d’Esquerra Republicana ja ha començat a caminar

El primer “Catalonia Progressive Forum” ja és una realitat. Els passats 10 i 11 de juny varem realitzar a Barcelona la primera trobada internacional de forces progressistes promoguda i organitzada pel nostre partit. En aquesta primera edició varem poder aplegar 14 partits polítics d’Europa i Amèrica, tots ells de l’espectre progressista.

Els debats del Fòrum van girar al voltant del lema d’aquesta primera trobada, “Cap pas enrere: defensant la democràcia al segle XXI”. En quatre taules rodones diferents, una d’inaugural el divendres i tres el dissabte, vàrem debatre sobre els principals reptes als quals s’enfronten les nostres democràcies, com protegir-les dels populismes i les forces d’extrema-dreta, i com aprofundir i millorar-ne els mecanismes, les institucions i la protecció de drets. Com a colofó de la trobada varem aprovar la “Declaració de Barcelona en defensa de la democràcia”, un document on s’hi defensa la necessitat d’unir esforços entre les forces progressistes per plantar cara a l’auge de l’extrema dreta, i que inclou entre altres el dret a l’autodeterminació dels pobles com a dret a protegir per part de les democràcies.

D’aquesta primera edició – els nous projectes sempre són una incògnita- en podem fer una valoració molt positiva. Valoració que, com varem poder constatar, fou compartida per la vuitantena d’assistents i representants de les forces polítiques presents a la trobada.

La nostra voluntat és que el Catalonia Progressive Forum sigui, cada dos anys, el punt de trobada internacional organitzat pel nostre partit, de manera que, a banda de discutir i reflexionar conjuntament sobre qüestions prioirtàries per les esquerres, poguem establir o solidificar lligams amb forces polítiques d’altres països amb qui tenim moltes coses en comú. El Catalonia Progressive Forum entra doncs a l’agenda de partit.

Pots veure totes les intervencions del Catalonia Progressive Forum aquí.


Jordi Solé

Secretari de Política Internacional d'Esquerra Republicana