Unió Europea i el Món

Més i millor Catalunya al món

Meritxell Serret, Consellera d'Acció Exterior i Unió Europea
Meritxell Serret, Consellera d'Acció Exterior i Unió Europea

El pressupost del Govern pel 2023 és un gran pas endavant pel país i també per a la nostra acció exterior. Una acció exterior que ha estat qüestionada i atacada, però que exercim desacomplexadament, amb normalitat democràtica i amb una clara vocació d’utilitat i rigor per a millorar la reputació de la societat i de les institucions de Catalunya al món.

Els nous comptes del Govern Aragonès destinen 105 milions d’euros per al Departament d’Acció Exterior i UE, suposant un creixement superior al de la mitjana de la Generalitat i un màxim històric.

Són més recursos per a reforçar l’acció exterior, especialment en els dos àmbits naturals d’actuació de Catalunya: la Unió Europea i la Mediterrània. Més recursos per desplegar i consolidar la xarxa de delegacions a l’exterior, que volem amb la seva màxima capacitat per a teixir relacions i generar oportunitats. I més línies de treball amb la diàspora catalana i la xarxa de comunitats de la Catalunya exterior.

Una de les fites d’aquest pressupost que vull posar en valor és l’augment en més de 10 milions d’euros per a Cooperació al desenvolupament, que suposa que el total d’Ajuda Oficial al Desenvolupament de tots els departaments del Govern (AOD) pugui ser més de 65 milions, superant el màxim històric del 2008. Aquesta vocació la traslladem al nou Pla Director de Cooperació 2023-26, per marcar el camí per assolir, l’any 2030, l’anhelat objectiu de 0’7% d’AOD. Perquè volem reforçar la cooperació com a política de país, present arreu del territori, que respon a un gran consens de la nostra societat i que millora la nostra reputació internacional.

En definitiva, treballem per més i millor Catalunya al món.

 

Meritxell Serret Aleu

Consellera d'Acció Exterior i Unió Europea